Saturday, April 25, 2015

Bulgur sa sezamom i lješnjacima

Bulgur je izuzetno cijenjena namirnica u kuhinji vola od soje. Ovdje ga kombiniramo sa sezamom koji je bogat magnezijem i lješnjacima koji obiluju vitaminima da bi na kraju dobili izuzetno zdrav i ukusan obrok.






Potrebne namirnice:
  • 200 g bulgura
  • 100 g mrkve
  • 100 g mladog luka
  • 2 kašike proprženih lješnjaka
  • 2 kašike proprženog sezama
  • sol, biber, vegeta, umak od soje
Priprema:
  1. Narežite mrkvu na tanke kolutiće i dinstajte je na ulju, pa zatim dodajte narezani mlad luk i kratko proržite. 
  2. Dodajte oprani i ocijeđeni bulgur pa naspite oko 600 ml vode. Posolite i pobiberite i kuhajte na laganoj vatri 10-15 minuta. Pred kraj kuhanja možete dodati vegetu.
  3. Kada je gotovo dodajte ropržen sezam i pržene, krupno narezane lješnjake, peršun i sojin umak.

No comments:

Post a Comment