Wednesday, May 13, 2015

Sataraš

Iako još nije počela prava sezona ljetnog povrća već sada se u trgovinama može naći sve što je potrebno za ovo lagano jelo za toplije dane. Kod nas se sataraš smatra vojvođansko-slavonskim jelom mađarskog porijekla, ali može se reći da mnoge kuhinje imaju neku sličnu varijantu ovog jela, npr. francuski ratatouile, italijanska peperonata itd. Što se tiče paprike najbolji izbor za sataraš je žuta babura.



Potrebne namirnice:
  • 4 paprike
  • 5-6 paradajza
  • luk
  • bijeli luk
  • sol, vegeta 
Priprema:
  1. Nasjeckajte luk i dinstajte ga na tihoj vatri dok ne požuti.
  2. Dodajte papriku narezanu na manje komade i kratko pirjajte.
  3. Paprici i luku dodajte narezan paradajzi, posolite i pirjajte dok ne isprai sva tekućina.
  4. Pred kraj kuhanja dodajte sitno nasjeckan bijeli luk i malo vegete.

No comments:

Post a Comment