Saturday, April 11, 2015

Leće sa špinatom

Leće i špinat su česta kombinacija u bliskoistočnoj i indijskoj kuhinji. U ovom receptu su glavni sastojci jednog indijskog 'dhala' koji vas neće razočarati.







Potrebne namirnice:
  • 250 g narančaste leće
  • 300 g špinata
  • 1 čen bijelog luka
  • kurkuma, sjemenke senfa, kim, ljuta papričica 
  • kokosovo mlijeko (po želji) 
  • basmati riža (prilog)
Priprema:
  1. U širem i nižem propržite na ulju bijeli luk (koji kasnije izvadite), sjemenke senfa, kim i ljutu papričicu.
  2. Dodati opranu leću i vode da je pokrije. Posoliti, dodati pola žličice kurkume i kuhati pokriveno oko 5 minuta.
  3. Dodati oprani špinat, izrezan na veće komade. Pokriti i kuhati još 10 minuta. Po potrebi dodati vode.
  4. Po želji dodati par žlica kokosovog mlijeka i ostaviti na vatri još koju minutu. 
  5. Jelo servirati s basmati rižom.

No comments:

Post a Comment