Potrebne namirnice:
- 200 g špinata (odleđenog i nasjeckanog)
- 250 g grčkog jogurta (ili unapravi 'labne' po uputama koje slijede)
- 1 luk
- 1 čen bijelog luka
- 1 kašika ulja
- 1 kašičica kurkume
- 1 kašičica cimeta
- sol
- U orginalnom receptu se koristi 'labne' što je vrsta kremastog sira dobivenog od jogurta. Uzmite 500 g jogurta i u njega dodajte pola kašičice soli i promiješajte. Prelijte jogurt u gazu ispod koje ste stavili posudu i vrhove gaze svežite na mašnu. Ostavite u frižider minimalno 4 sata i tako ćete dobiti 250 g 'labne'. Ili jednostavno kupite grčki jogurt jer ono što je bitno je da jogurt bude jako gust.
- Nasjeckajte luk pa ga dinstajte u tavi dok ne porumeni. Pred kraj dodajte i nasjeckani bijeli luk.
- U drugoj tavi dinstajte špinat na srednje jakoj vatri nekih 5 minuta. Malo posolite.
- U tavu sa lukom dodajte kurkumu i promiješajte. Polovinu luka odvojite u zasebnu zdjelu.
- Dodajte špinat ostatku luka u tavi i sve zajedno dinstajte još nekih desetak minuta. Ostavite da se ohladi.
- U ohlađeni špinat dodajte grčki jogurt ili 'labne' i dobro izmješajte. Po vrhu stavite luk koji ste odvojili i po vrhu dodajte cimet.
- Ostavite u frižider barem 15 minuta prije nego poslužite.
No comments:
Post a Comment