Thursday, July 7, 2016

Pir sa tikvicama i sušenim paradajzom

Nastavljam sa receptima ove drevne i zdrave žitarice koja je definitivno pronašla svoje mjesto u mojoj ljetnoj kuhinji.








Potrebne namirnice:
  • 100 g pira
  • 4-5 sušenih paradajza
  • 1 tikvica
  • 1 kašika soja sosa
  • tikvine sjemenke
  • vlasac
  • sol
Priprema:
  1. Dobro isperite pir pod hladnom tekućom vodom pa ga kuhajte oko 45 minuta.
  2. Tikvicu narežite na manje komade. Zagrijte ulje i soja sos u tavi pa u njima pržite tikvice nekoliko minuta na jačoj vatri.
  3. Dodajte ocijeđeni pir, nasjeckani sušeni paradajz i i tikvinih sjemenki po želji. Sve zajedno izmješajte, posolite i pržite još nekoliko minuta.
  4. Na kraju možete dodati vlasac i preliti sa malo maslinovog ulja.

No comments:

Post a Comment