Potrebne namirnice:
- 150 g slanutka
- 2 zrela paradajza ili paradajz sos
- 1 luk
- 2 čena bijelog luka
- 2 lovorova lista
- pola ljute papričice
- 1/2 kašičice kurkume
- 1/2 kašičice kima
- 1/2 kašičice garam masala
- kašika brašna
- sol
- Slanutak namočiti u vodi preko noći, pa kuhati u zasoljenoj vodi zajedno sa lovorovim listovima. Kada se skuha treba sačuvati vodu u kojoj se kuhao.
- Na ulju u tavi propržiti kim dok ne pusti miris i počne mijenjati boju, pa mu dodati sitno nasjeckanu papričicu i luk. Dinstati luk dok ne omekša.
- Dodati izgnječen ili nasjeckan paradajz (ili sos od paradajza) i sitno nasjeckan bijeli luk i pržiti dok paradajz ne promijeni teksturu i boju. Pred sami kraj prženja dodati kurkumu.
- Sve poprženo dodati u lonac sa slanutkom i vodom. Dodati garam masalu i sol.
- Staviti da se sve zajedno kuha još nekih desetak minuta, a pet minuta prije kraja dodati kašiku brašna da se varivo malo zgusne (ako ne želite da s ezgusne ovaj dio se može i preskočiti).
No comments:
Post a Comment