Potrebne namirnice:
Kora
- 110 g oraha
- 270 g datulja
- 130 g indijskih oraščića
- 180 g datulja
- 225 g kupina
- 1 banana
- 30 g indijskih oraščića
- 75 g sirupa od agave
- mala kašičica vanilije u prahu
- malo vode (ako treba)
- Sastojke za koru usitnite u blenderu dok ne dobijete mrvičastu i ljepljivu masu koju ćete utisnuti na dno kalupa za torte i fino poravnati.
- Sastojke za kremu miksajte u blenderu dok ne dobijete plavo-ljubičastu kremu. Nju ćete staviti na koru i zatim ostavite tortu u zamrzivač 7-8 sati (najbolje preko noći).
- Štapnim mikserom izmiksajte sastojke za glazuru i prošarajte njome po vrhu torte. Ako želite dodajte malo vode da glazura bude tečnija. Prije konzumacije sačekajte da se torta malo odmrzne i ako šta od nje ostane vratite je opet u zamrzivač ili frižider jer kao što vjerovatno znate jednom odmrznut proizvod ne traje dugo. U svakom slučaju pojedite tortu za nekoliko dana. Vjerujem da to ne predstavlja problem :-).
No comments:
Post a Comment