Sunday, September 4, 2016

Salata od patlidžana i bresaka

Ovo ljeto sam eksperimentisao sa salatama koje kombiniraju voće, povrće i jestivo cvijeće, a ovo je kombinacija koja mi se najviše dopala.








Potrebne namirnice:
  • 2 breskve
  • 1 patlidžan
  • 6 malih cherry paradajza
  • listovi nevena
  • timijan
  • malo limunovog soka
  • maslinovo ulje
  • sol, biber
Priprema:
  1. Patlidžan ogulite, izrežite na ploške, posolite i ostavite da odstoji sat vremena. Nakon toga ga isperite, ocijedite i preko prespite sa malo ulja i timijanom. Stavite preko aluminijsku foliju i pecite u rerni na 180°C oko 25-30 minuta. Ostavite da se ohladi.
  2. Operite breskve i paradajz pa ih narežite na kriške. Ploške patlidžana izrežite na četiri dijela. 
  3. Dodajte malo limunovog soka, maslinovog ulja, sasvim malo soli i bibera te blago izmješajte i po vrhu stavite cvijetove nevena.

No comments:

Post a Comment