Potrebne namirnice:
- 500 g krompira
- 200 g paradajza
- 1 luk
- 250 ml mlijeka
- 80 g indijskih oraščića
- 50 g grožđica
- 2 kašike kukuruznog škroba
- 2 kašike pročišćenog maslaca (ghee)
- 2 kašike kreme od đumbira i bijelog luka
- 1 kašika badema u prahu
- 1 kašika kokosa u prahu
- 2 klinčića
- 1 kašićica kardamoma
- 1 kašićica sjemenki komorača
- 1 kašićica cimeta
- 1/2 kašićice kurkume
- 1/4 kašićice ljute papričice
- Krompir skuhajte i napravite od njega pire. Posolite i pobiberite.
- Od jedne ili dvije kašike pirea pravite knedle.
- Izdrobite indijske oraščiće i pomiješajte ih sa grožđicama. Izdubite knedle od krompira u sredini, punite ih oraščićima i grožđicama i ponovo ih zatvorite.
- Pobrašnite knedle kukuruznim škrobom pazeći da ne ostane viška škroba po njima i ostavite ih po strani.
- Zagrijte maslac u tavi pa dodajte cijelovite začine i kratko ih propržite. Zatim dodajte luk, začine u prahu, kremu od bijelog luka i đumbira i 60 ml vode. Kuhajte miješajući dok voda ne ispari.
- Dodajte badem, kokos, paradajz oguljen i isjeckan na komadiće i mlijeko pa pustite da sve provrije. Smanjite vatru i kuhajte 10 minuta.
- Knedle od krompira pržite u drugoj tavi na malo ulja dok ne porumene i postanu hrskave.
- Na kraju uvaljajte knedle umak koji ste napravili i servirajte dok su još hrskave.
No comments:
Post a Comment