Potrebne namirnice:
- 1 čaša kus kusa
- struk lisnatog kelja (toskanski crni)
- 2 manja luka
- 1 mrkva
- kašika grožđica
- kašika pinjola
- kašičica šećera
- kašičica balzamovog sirćeta
- sol, biber
- Prelite kus kus čašom i pol proključale vode, poklopite i pustite da odstoji 4 minute. Prebacite ga u zasebnu zdjelu i promiješajte viljuškom na način da se zrna razdvoje.
- Listove kelja operite i odstranite debelu srednju žilu. Kuhajte u vodi nekih 10-12 minuta pa izvadite i isjeckajte na trakice.
- U tavi dinstajte luk zajedno sa šećerom, balzamovim sirćetom, grožđicama i pinjolima, pa dodajte kelj i mrkvu narezanu na kockice. Posolite i pobiberite, dodajte kus kus i jelo je spremno.
No comments:
Post a Comment