Wednesday, March 30, 2016

Omlet sa paradajzom u sosu od bosiljka

Ukoliko vam je dosadio klasični omlet od jaja evo jedne drugačije i po mom mišljenju ukusnije verzije. Sos od bosiljka ('pesto genovese') ovom omletu daje jedan odlučniji okus dok paradajz u sve unosi dašak svježine i kolorita.






Potrebne namirnice:
  • 5 jaja
  • 70 g sosa od bosiljka (pesto genovese)
  • 3 paradajza 
  • sol
Priprema:
  1.  Uzmite dva paradajza, prepolovite ih i izvadite im unutrašnjost koju ćete staviti u posebnu zdjelicu.
  2. Zamutite 5 jaja i dodajte im sos od bosiljka i paradajz te zajedno promiješajte. Posolite po želji.
  3. Uzmite ovalnu vatrostalnu posudu dužine 26 cm i prekrijte je papirom za pečenje. Napunite je smjesom od jaja, paradajza i bosiljka. Paradajz koji vam je ostao izrežite na šnite i rasporedite ga po vrhu.
  4. Pecite u rerni oko pola sata na 180° C.

No comments:

Post a Comment