Monday, April 18, 2016

Krompir punjen kremom od slanutka

Recept nastao na tragu istraživanja kombinacije krompira i humusa koja je sama po sebi dobra. Otišao sam korak dalje i izdubio krompir pa ga punio ne klasičnim humusom, nego kremom od slanutka obogaćenom kaparima. Rezultat je sasvim zadovoljavajući.






Potrebne namirnice:
  • 8 krompira srednje veličine
  • 220 g kuhanog slanutka
  • 4 kašike usoljenih kapara
  • 1/3 soka od limuna
  • čen bijelog luka
  • sol, maslinovo ulje
Priprema:
  1. Ogulite krompir i prerežite ga na pola, pa ga kuhajte na pari dok ne omekša. Pazite da se ne prekuha jer će se u tom slučaju raspadati.
  2. U blenderu miksajte slanutak, kapare, bijeli luk, sok od limuna, nekoliko kašika maslinovog ulja i malo vode. Krema treba biti glatka i odgovarajuće gustine.
  3. Kada je krompir spreman izdubiti mu unutrašnjost i puniti kremom od slanutka i kapara.

No comments:

Post a Comment