Potrebne namirnice:
- 320 g tjestenine od heljde
- 160 g krompira
- 125 g blitve
- 160 g nekog polutvrdog sira
- 100 g ribanog parmezana
- 100 g maslaca
- 2 čena bijelog luka
- sol, biber
- Izrežite krompir na kockice i blitvu na manje dijelove pa ih stavite u slanu kipuću vodu. Nakon 5 minuta dodajte tjesteninu i kuhajte dodatnih 12 - 15 minuta.
- Kada je kuhano ocijedite u cjedaljki pa sve prebacite u poveću tavu i dodajte polutvrdi sir koji ste narezali na tanke šnite i ribani parmezan. Sve zajedno miješajte u tavi na tihoj vatri dok se sir ne otopi.
- U manjem loncu otopite maslac zajedno sa bijelim lukom i prespite preko tjestenine i sira. Pobiberite i sve zajedno kratko promiješajte i jelo je spremno.
No comments:
Post a Comment