Tuesday, May 24, 2016

Pohovani grašak u slanutkovu brašnu

Pakora je temin za prženo predjelo iz indijske kuhinje i odnosi se na povrće pohovano u brašnu od slanutka. Ja sam koristio grašak a može se pripremiti i sa špinatom, karfiolom, lukom, patlidžanima, krompirom....






Potrebne namirnice:
  • šalica slanutkova brašna
  • skuhani grašak
  • kurkuma, chilli u prahu, gara masala, korijander u prahu, kumin u prahu, sjemenke ajwana (začine koristiti umjereno i po želji)
  • 1/8kašičice sode bikarbone
  • voda
  • sol
Priprema:
  1. U slanutkovo brašno dodajte sve začine, sodu bikarbonu i sol pa polako dolijevajte vodu. Trebate dobiti glatku smjesu, nešto gušću od smjese za palačinke.
  2. U smjesu dodajte kuhani grašak i promiješajte sve zajedno.
  3. Kašikom vadite male pogačice i pržite ih na vrelom ulju sa obadvije strane.

No comments:

Post a Comment