Potrebne namirnice:
- 200 g tjestenine (špageti)
- 150 g boba
- 2 mlada luka (ili 1 obični luk)
- svježa menta
- ribani parmezan
- maslinovo ulje
- sol, biber
- Izvadite bob iz mahune i odstranite mu resicu na vrhu. Zatim ga stavite u ključalu vodu na dvije minute, pa ga ocijedite u cjedaljki i prebacite u zdjelu sa hladnom vodom. Nakon ovoga možete lako palcem i kažiprstom istisnuti bob iz njegovog "oklopa".
- U tavi na ulju dinstajte luk pa kad omekša dodajte mu bob i posolite. Dodajte i nekoliko kašika tople vode i kuhajte sve zajedno desetak minuta. Pred kraj dodajte nekoliko listova svježe mente i biber.
- Tjesteninu kuhajte kao i uvijek u slanoj vodi pa je par minuta prije kraja prebacite u tavu sa bobom i tu dovršite kuhanje dodajući vode po potrebi.
- Na kraju dodajte ribani parmezan i servirajte prelivši sa malo maslinovog ulja.
No comments:
Post a Comment