Potrebne namirnice:
- 220 g suhog slanutka
- 330 g paradajza
- 75 g kupusa
- 1 glavica luka
- 375 ml mlijeka
- 2 kašičice sjeckanog korijandera
- 1 kašičica mljevenog đumbira
- 1 kašičica kurkume
- 1 kašičica sjemenki kima
- 1 kašičica garam masala
- 1/2 kašičice bibera
- Potopite slanutak preko noći, a onda ga kuhajte u 1,5 l vode oko 40 minuta.
- U nauljenoj tavi dinstajte luk dok ne požuti, pa dodajte sve začine i pržite ih par minuta dok ne puste miris.
- U tavu dodajte ocijeđeni slanutak, paradajz izrezan na kockice i tanko rezan kupus. Dodajte mlijeko i pustite da provrije, a zatim smanjite vatru i kuhajte 20 minuta ili koliko je potrebno da slanutak bude spreman za jelo.
- Začinite sjeckanim korijanderom i poslužite.
No comments:
Post a Comment