Potrebne namirnice:
- 185 g mungo graha
- 200 g tikve
- 2 paradajza
- 2 manje glavice luka
- 1 kašičica kašika sjemenki gorušice
- 1 kašičica svježeg đumbira
- 2 čena bijelog luka
- 1 supena kašika sambarovog praha
- 250 ml tamarindo vode
- 1/2 kašičice asafetide
- 1 kašičica mljevenog korijandera
- Kuhajte mungo grah u litru i po vode oko pola sata.
- Izrežite tikvu na tanke ploske i paradajz na sitne dijelove i dodajte ih grahu te nastavite kuhati dok ne bude spremno.
- Propržite sjemenke gorušice na ulju i dodajte narezan luk, bijeli luk i đumbir.
- Dodajte sambarov prah i pržite još jednu minutu a zatim dodajte tamarindo vodu i pustite da proključa.
- Sve to dodajte u čorbu zajedno sa asafetidom i mljevenim korijanderom te dodatno posolite i podgrijte.
- Servirajte s rižom.
No comments:
Post a Comment