Potrebne namirnice:
- 425 g crvenog graha iz konzerve (kidney ili borlotti)
- 250 g sitno nasjeckanog paradajza
- 1 luk
- 1/2 čajne kašike ljute paprike
- 1/2 čajne kašike mljevenog kima
- 1 čen bijelog luka, lagano zgnječen
- sok od pola limuna
- sol i biber
- Uz pomoć štapnog miksera ili blendera smiksajte trećinu graha
zajedno sa dvije kašike vode tako da dobijete homogenu smjesu. - Nasjeckajte luk i dinstajte ga u tavi 7-8 minuta dok ne omekša.
- Dodajte ljutu papriku u prahu, kim i biber te propržite zajedno s lukom jednu minutu, dok začini ne puste svoju aromu.
- Dodajte bijeli luk, paradajz i sok od limuna. Pustite da uzavre i kuhajte na slabijoj vatri oko tri minute povremeno miješajući.
- Sklonite tavu sa vatre i postepeno dodajte kremu od graha i grah.
- Poklopite i kuhajte na tihoj vatri, često miješajući, sve dok grah ne upije svu tečnost.
No comments:
Post a Comment