Potrebne namirnice:
- 250-300 g naribane, posoljene i ocijeđene tikve
- 250 g svježeg sira
- 400 g kiselog vrhnja
- 1 jaje
- sol
- Narendajte tikvu, posolite i pustite da malo odstoji kako bi izgubila višak vode. Ako je potrebno iscijedite višak vode ručno.
- Tako ocijeđena tikva je u formi lopte, pa sada možete razdvojiti sitne dijelove i staviti ih u zdjelu u kojoj pripremate nadjev.
- Dodajte sir, vrhnje i jaja, posolite i miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
- Na pripremljeno tijesto rasporedite nadjev u tankom ravnomjernom sloju i oblikujte tijesto u koju formu želite (možete zarolati u krug, rezati na komadiće itd.)
- Stavite bučnicu u nauljenu posudu za pečenje i na svaki komad možete staviti listić maslaca.
- Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C oko 40 minuta.
No comments:
Post a Comment