Potrebne namirnice:
- 300 g prhkog tijesta
- 250 g brokule
- 2 mrkve izrezane na tanke kolutiće
- 5-6 struka mladog luka, izrezanog na komade
- 3 jaja
- 4 kašike mlijeka
- 2 kašike kiselog vrhnja
- 75 g sira emmental, narezanog
- muškatni oraščić, sol, biber
- Premažite maslacem i pobrašnite okrugli pleh za pečenje promjera 24 cm i zagrijte rernu na 200°C.
- Obarite povrće u slanoj kipućoj vodi nekoliko minuta, pa ga izvadite i ocijedite.
- Tanko razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj radnoj površini, pa ga prebacite u plehi skratite rubne dijelove koji se ističu. Rasporedite kuhano povrće preko tijesta.
- Pomiješajte u zdjeli jaja, mlijeko, sir, vrhnje, muškatni oraščić, sol i biber te prelijte smjesu preko povrća.
- Pecite 20 do 30 minuta, dok torta ne porumeni.
No comments:
Post a Comment