Potrebne namirnice:
- 5 jaja
- 150 g šećera
- 2-3 kašike tople vode
- 300-400 g mrkve
- 250 g mljevenog badema
- 1 mala kašika cimeta
- 70-80 g brašna
- mljevenih klinčića na vrh noža
- malo soli
- pola praška za pecivo
- 120 g čokolade za kuhanje
- 3 kašike vode
- 30 g maslaca
- 2-3 kašike šećera u prahu
- Odvojiti bjelance i žumance. Od bjelanaca umutiti čvrsti snijeg.
- Žumance, šećer, sol i vodu umutiti dobro da bude kremasto, pa dodati sitno izrendanu mrkvu, cimet i prah od klinčića. Sve dobro izmješati i dodati bademe, brašno i prašak za pecivo. Na kraju dodati i snijeg od bjelanaca, pa dobro umutiti drvenom kašikom.
- Sasuti u podmazan pleh za torte i peći oko sat vremena na 170°C.
- Kada se ohladi preliti glazurom od čokolade.
No comments:
Post a Comment