Potrebne namirnice:
- 1 kg špinata
- 2 jajeta
- 50 g narendanog kačkavalja
- 1 luk (ili mladi luk)
- 1 čen bijelog luka
- sol, biber
(ZA BEŠAMEL) - 40 g maslaca
- 1 kašika brašna
- 250 ml mlijeka
- Skuhajte špinat u slanoj vodi, pa ga dobro ocijedite i sitno nasjeckajte.
- U tavi na ulju propržite luk i bijeli lu, pa ih dodajte špinatu.
- U zasebnoj zdjeli ulupajte jaja, pa im dodajte špinat i luk. Posolite, pobiberite i dobro promiješajte. Izručite u neku vatrostalnu posudu.
- U otopljeni maslac dodajte kašiku brašna i kratko propržite, pa postepeno dodajite mlijeko uz stalno miješanje, sve dok se ne zgusne tj. dok ne dobijete bešamel.
- U bešamel dodajte narendani kačkavalj i time prelijte špinat.
- Pecite u rerni oko 20 minuta na 200°C.
No comments:
Post a Comment