Tuesday, October 27, 2015

Nabujak od tikve

Nastavljamo sa sezonskim namirnicama u jesenjim bojama. Slijedi jedan od najboljih načina za pripremu tikve koji sam isprobao. Tikva inače obiluje vitaminima, mineralnim sastojcima i biljnim vlaknima, pa bi bilo dobro kada biste je više koristili u prehrani.






Potrebne namirnice:
  • 1 kg "mesa" od tikve
  • 50 g narendanog sira
  • 2 žumanca od jaja
  • 30 g maslaca
  • 40 g pinjola
  • bešamel
  • luk
  • sol i biber
Priprema:
  1. Rastopite maslac u tavi i na njemu dinstajte luk luk izrezan na ploške. Dodajte tikvu izrezanu na kockice i malo vode, pa kuhajte dok od tikva ne dobije formu mekog pirea.
  2. Dodajte bešamel (ukoliko nemate kupovni izguglajte kako da ga napravite kod kuće) tikvi zajedno sa sirom, žumancima i pinjolima. Posolite i pobiberite.
  3. Prelite u vatrostalnu posudu i pecite sat vremena u pećnici na 160° C. Nakon toga pojačajte temperaturu na 180° C i pecite još deset minuta. Pustite da se ohladi u poslužite mlako toplo.

No comments:

Post a Comment