Wednesday, November 4, 2015

Salata od prosa sa tofuom i tikvicama

Jedan recept nastao na bazi eksperimentisanja sa bezglutenskom prehranom tj. prosom, žitaricom koja ne sadrži gluten. Kombinirao sam ovu drevnu i nutritivno visokovrijednu žitaricu sa tofuom i tikvicama i rezultat je zadovaljavajući.






Potrebne namirnice:
  • 100 g prosa
  • 150 g tofua
  • 2 tikvice
  • 5-6 badema
  • menta, bosiljak, bijeli luk, maslinovo ulje
  • sol
Priprema:
  1. Kuhajte proso u slanoj vodi 25 - 30 minuta, koliko je potrebno.
  2. Izrežite tikvicu na tanke šnite i prepržite u tavi.
  3. Tofu izrežite na manje komade pa i njega prepržite u tavi.
  4. Mentu, bosiljak i lagano zgnječen bijeli luk dodajte u maslinovo ulje, tek toliko da dobije aromu, pa izvadite.
  5. Kuhani proso ocijedite i ostavite da se ohladi, pa u zdjelu za salatu pomiješajte sve sastojke. Posolite i začinite aromatiziranim uljem, a po vrhu stavite nekoliko badema, što će svemu dati krokantnost i ljepši izgled.

No comments:

Post a Comment