Potrebne namirnice:
- 400 g šampinjona
- 3 čena češnjaka
- 3 kašike soka od limuna (može i sirće)
- 120 ml maslinovog ulja
- 1 kašičica majčine dušice
- pola kašičice ružmarina
- pola kašičice origana
- pola suhe ljute chilli papričice
- 1 kašičica korijandera u zrnu
- sol,biber
- U malo dubljoj tavi zagrijati maslinovo ulje pa dodati cijele šampinjone (koje ste prethodno malo oprali vodom i obrisali), limunov sok, začine, sitno sjeckanu ljutu papričicu (bez sjemenki) i sitno sjeckani bijeli luk. Pirjati 15-ak minuta, dok šampinjoni malo ne omeknu. Ako je potrebno, podliti s malo vode.
- Sve premjestiti u zdjelicu, zajedno sa uljem i začinima u kojima ste pirjali šampinjone, prekriti folijom i ostaviti barem 2 sata u hladnjaku da se okusi fino spoje.
No comments:
Post a Comment