Potrebne namirnice:
- 200 g kelja
- 4 jaja
- 1 tikvica
- 2 kašike kremastog sira (ABC; Filadelfija ili nešto slično)
- 1 luk
- 1 čen bijelog luka
- 1 kašika brašna
- 1 šalica mlijeka
- pola kašike peršuna
- sol, biber
- Listove kelja oprati i kuhati 7-8 minuta u slanoj vodi. Nakon kuhanja ocijediti i sitno nasjeckati.
- U tavi dinstati luk dok ne omekša pa pred kraj dodati i nasjeckani bijeli luk.
- U tavu dodati kelj i sitno nasjeckanu tikvicu pa pirjati desetak minuta.
- Dodati brašno i propržiti oko pola minute pa polako dolijevati mlijeko, stalno miješajući. Smjesa će postati gusta, a ako je pregusta dodajte još malo mlijeka ili vode.
- Dodajte sol, biber, krem sir i peršun. Zamiješajte i ostavite da se ohladi.
- Dodajte umućena jaja i dobro promiješajte.
- Smjesu stavite u nauljenu ili premazanu maslacem vatrostalnu zdjelu za pečenje i pecite oko 35 minuta na 180° stepeni.
No comments:
Post a Comment