Potrebne namirnice:
- 700 g tikve (oguljene i izrezane)
- 200 g prosa
- luk i bijeli luk
- 4 lista kadulje
- 2-3 kašike sezama
- 60 g oraha
- 1/2 povrtne kocke za juhu
- dvije čaše vode
- sol
- Dinstajte narezan luk na ulju u tavi dok ne porumeni, pa dodajte tikvu narezanu na manje komadiće, jedan prognječen čen bijelog luka i kadulju. Dinstajte oko 5 minuta da sve dobije okus, pa odstranite bijeli luk i kadulju, a dodajte proso, dvije čaše vode, pola povrtne kocke za juhu i dodatno posolite po želji.
- Kada prokuha nastavite kuhati proso još nekih 15 - 20 minuta dok ne upije vodu i ne bude spreman. Ne bi trebalo da ostane potpuno suho pa ako bude potrebno dodajte još malo vode (samo bez pretjerivanja).
- Dok se proso kuha viljuškom lagano gnječite tikvu tako da se od nje dobije nešto nalik gustoj krem juhi.
- Kada je gotovo nauljite vatrostalnu posudu i iskrenite u nju tikvu i proso. To bi trebal oda bude nekih 2-3 centimetra visine.
- Po vrhu pospite sjemenke sezama i orah koji ste prethodno samljeli, ali ne u prah nego na sitne komadiće i zapecite u rerni nekih desetak minuta na 200°C.°
Vegolosi.it - Leggi su: http://www.vegolosi.it/?p=20402°
Vegolosi.it - Leggi su: http://www.vegolosi.it/?p=20402
No comments:
Post a Comment