Potrebne namirnice:
- 4 veća krompira
- 400 g sira (Gauda, Edamer)
- 50 g parmezana
- 1 luk
- sol, biber
- Uzmite teflonsku ili keramicku tavu za koju se nece ljepiti jelo. Narezite luk i dinstajte ga dok ne porumeni.
- Krompir narežite na tanke kockice i propržite ga malo u tavi sa lukom, pa kada porumeni dodajte malo vode i kuhajte dok se ne skuha. Dodajte soli i bibera po želji.
- Kada je krompir skuhan izgnječite ga viljuškom ili pasirkom, pa dodajte naribani sir i miješajte sve zajedno dok se sir ne istopi i smjesa postane ujednačena. Odozgo pospite parmezanom.
- Zapecite na tihoj vatri par minuta, pa okrenite (uz pomoć tanjira) da se zapeče i druga strana. Ako ne možete da ga okrenete stavite u rernuda se zapeče ispod gornjeg grijača. Jelo poslužite toplo.
No comments:
Post a Comment