Potrebne namirnice:
- 2 patlidžana
- 500 g paradajza
- luk
- 50 g zelenih maslina
- stabljika celera
- 25 g kapara
- kašika-dvije vinskog sirćeta
- pola kašičice šećera
- bosiljak
- sol
- Izrežite patlidžane na kockice, posolite i ostavite da odstoji sat vremena.
- Narezani luk dinstajte na ulju dok ne omekša, pa dodajte paradajz izrezan na kockice i pirjajte dok se ne zgusne.
- Patlidžane ocijedite i pržite na ulju u drugoj tavi. Dodajte celer koji ste izrezali na kolutiće i sve zajedno kratko propržite.
- Pomiješajte patlidžane u paradajz sos i dodajte narezane masline i kapare. Sve dobro promiješajte i pirjajte još oko 5 minuta.
- Pred kraj kuhanja dodajte bosiljak, šećer, sirće i ako želite narezanu ljutu papričicu.
- Možete je odmah jesti, ali meni je još bolja kada odstoji u frižideru.
No comments:
Post a Comment