Potrebne namirnice:
- 150 g slanutka
- 1 mali karfiol
- 70 g svježeg špinata
- 20 g grožđica
- 1 luk
- 2 kašike sjeckanog svježeg đumbira
- 2-3 čena pasiranog bijelog luka
- 2 kašičice začina garam masala
- 2 kašičice sirćeta
- 1/4 kašičice ljute mljevene paprike
- sol, biber
- Skuhati slanutak koji ste prethodno namočili u vodi i ostavili da prenoći.
- Dinstati luk na ulju, pa dodati đumbir, bijeli luk, garam masala, sirće, mljevenu ljutu papriku. Posoliti i pobiberiti i još malo kratko propržiti.
- Karfiol isjeći na manje dijelove pa ga dodati u tavu s lukom i začinima. Dodati slanutak i grožđice i sve zajedno pržiti još nekih 20 minuta tj. dok karfiol ne omekša. Po potrebi dodati vrlo malo vode da vam ne izgori i promiješati nekoliko puta.
- Pet minuta prije kraja dodati i špinat.
No comments:
Post a Comment