Potrebne namirnice:
- 200 g crvene leće
- 250 g paradajza
- 1 luk
- 1 čen bijelog luka
- 1 kašika meda
- 1 kašičica lišća korijandera
- 1 kašičica peršuna
- 1 kašičica džumbira
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašićica kurkume
- 1/2 kašičice kumina
- 1/3 kašičice cimeta
- sol, biber
- Na malo ulja propržiti luk pa dodati sve začine i dinstati ih kratko, tek da ispuste aromu.
- Dodati leću i vodu. Vode dodajte onoliko koliko želite da vam bude gusta juha (ja preferiram malo gušću varijantu).
- Crvena leća se ne kuha dugo i obično je spremna već nakon 15-20 minuta, ali budući da se u ovom receptu traži dobro raskuhano leće onda je možete kuhati i 25 minuta. Nakon 10 minuta kuhanja dodajte sitno nasjeckan paradajz, posolite i pobiberite.
No comments:
Post a Comment