Monday, June 27, 2016

Quinoa burger

Ovo je sigurno jedan od boljih vege burgera koje sam probao. Osobitost quinoe leži u visokom udjelu i kvaliteti proteina, koji obuhvaćaju sve esencijalne aminokiseline, a osobito je bogata lizinom koji sudjeluje u procesima rasta i zacjeljivanja tkiva.






Potrebne namirnice:
  • 1 čaša (2,5 dl) quinoe
  • 3/4 čaše ribanog parmezana
  • 1/2 čaše cottage ili rikota sira
  • 2 jaja
  • 2 kašike brašna
  • 2 mlada luka
  • 1 mrkva
  • sol, papar, bijeli luk u prahu
Priprema:
  1. Isperite dobro quinou pod tekućom hladnom vodom pa je stavite da se kuha u slanoj vodi oko 20 minuta.
  2. U veću zdjelu naribajte mrkvu na sitnu rendu, dodajte cottage sir i parmezan, brašno, jaja, sitno sjeckani mladi luk, malo soli, bibera i bijelog luka u prahu te na kraju umješajte ohlađenu quinou.
  3. Sve dobro izmješajte i rukama oblikujte burgere pa ih pržite na ulju po 3-4 minuta sa obadvije strane dok ne dobiju finu zlatastu boju ili ih pecite u rerni oko pola sata na 180C.

No comments:

Post a Comment