Potrebne namirnice:
- 300 g tjestenine (kratke)
- 350 g graška (zrno)
- 2 tikvice
- 2 paradajza
- 2 kašike maslinovog ulja
- limunova kora
- timijan
- sol
- Kuhati grašak u slanoj vodi oko desetak minuta, pa ga izvaditi i staviti u zdjelu sa hladnom vodom, a vodu u kojoj se kuhao sačuvati.
- Tanko izrezati tikvice po dužini i propržiti ih u tavi. Kada se ohlade narezati ih na manje dijelove.
- Vodu u kojoj se kuhao grašak staviti da prokuha pa u njoj skuhati tjesteninu.
- Uzmite zdjelu u kojoj ćete služiti tjesteninu i stavite u nju maslinovo ulje i dvije linije limunove kore, pa dodajte grašak i tikvice. Posolite i pomiješajte te ostavite nekoliko minuta da se tako marinira.
- U drugu zdjelu narežite paradajz sa nekoliko listova timijana (bolje ako imate svježi) i malo soli.
- Kada je tjestenina skuhana prvo izvadite limunovu koru iz zdjele u koju ćete staviti tjesteninu pa preko nje na kraju dodajte i paradajz.
No comments:
Post a Comment