Friday, February 12, 2016

Karfiol i slanutak na bračnom putovanju u Indiji

Jedan recept za sve ljubitelje indijske i začinjene hrane. Može se poslužiti sa kuhanom basmati rižom. Recept je preuzet iz magazina "Canadian Living" i prvenstveno objavljen na Coolinarici.

Monday, February 8, 2016

Kukuruzni popečci s brokulom i gljivama

Od kukuruzne krupice može se napraviti puno više od uobičajene palente. Evo jedan prijedlog kako od brokula, šampinjona i već spomenute kukuruzne krupice napraviti ukusne, lagane i zdrave popečke.

Thursday, February 4, 2016

Grah i blitva u strastvenom zagrljaju

Evo jedne zanimljive kombinacije da nas zagrije u ove zimske dane. Blitvu možete zamijeniti špinatom ili kupusom, po želji.

Monday, February 1, 2016

Sarma od soje

Sve se u životu moze naučiti osim zavijanja sarme. Za to se rodiš sa natprirodnim sposobnostima. Ja ću ovdje objasniti kako pravim sarmu od soje, s tim da za rolanje iste ostavljam svakome da se samostalno oproba, budući da tu ne pomažu objašnjenja.

Monday, January 25, 2016

Špageti u umaku od crnog kupusa

Crni kupus ('cavolo nero') je najzanimljivija prehrambena biljka koju sam otkrio u Toskani. Probao sam je pripremati u raznim kombinacijama i svaki put je ispalo dobro, ali ovaj umak je ipak nešto posebno. Do te mjere sam zadovoljan rezultatom da se pitam kako se niko prije mene nije dosjetio komercijalizirati ovo i obogatiti se :-).

Wednesday, December 16, 2015

Salata od paprika, tikve i slanutka

Jedna od boljih salata koju sam probao. Kombinacija tikve, paprike, slanutka i zelene salate, ukusa obogaćenog sušenim paradajzom i ljutom papričicom.

Wednesday, December 9, 2015

Varivo od slanutka

Već duže vrijeme nisam objavio ništa iz meni omiljene indijske kuhinje, pa da ispravim tu "nepravdu" evo jedan  indijski 'kari' od slanutka. Tradicionalni recept sam malo prilagodio svome ukusu i nadam se da će vam se svidjeti.