Evo kako vol od soje pravi pitu. Teško je reći da li se radi o zeljanici, krompirači ili sirnici budući da ima svega, ali pošto među sastojcima dominira blitva onda bih je klasifikovao kao zeljanicu.
Monday, February 15, 2016
Friday, February 12, 2016
Karfiol i slanutak na bračnom putovanju u Indiji
Jedan recept za sve ljubitelje indijske i začinjene hrane. Može se poslužiti sa kuhanom basmati rižom. Recept je preuzet iz magazina "Canadian Living" i prvenstveno objavljen na Coolinarici.
Monday, February 8, 2016
Kukuruzni popečci s brokulom i gljivama
Od kukuruzne krupice
može se napraviti puno više od uobičajene palente. Evo jedan prijedlog
kako od brokula, šampinjona i već spomenute kukuruzne krupice
napraviti ukusne, lagane i zdrave popečke.
Thursday, February 4, 2016
Grah i blitva u strastvenom zagrljaju
Evo jedne zanimljive kombinacije da nas zagrije u ove zimske dane. Blitvu možete zamijeniti špinatom ili kupusom, po želji.
Monday, February 1, 2016
Sarma od soje
Sve se u životu moze naučiti osim zavijanja sarme. Za to se rodiš sa natprirodnim sposobnostima. Ja ću ovdje objasniti kako pravim sarmu od soje, s tim da za rolanje iste ostavljam svakome da se samostalno oproba, budući da tu ne pomažu objašnjenja.
Monday, January 25, 2016
Špageti u umaku od crnog kupusa
Crni kupus ('cavolo nero') je najzanimljivija prehrambena biljka koju sam otkrio u Toskani. Probao sam je pripremati u raznim kombinacijama i svaki put je ispalo dobro, ali ovaj umak je ipak nešto posebno. Do te mjere sam zadovoljan rezultatom da se pitam kako se niko prije mene nije dosjetio komercijalizirati ovo i obogatiti se :-).
Wednesday, December 16, 2015
Salata od paprika, tikve i slanutka
Jedna od boljih salata koju sam probao. Kombinacija tikve, paprike, slanutka i zelene salate, ukusa obogaćenog sušenim paradajzom i ljutom papričicom.
Subscribe to:
Posts (Atom)