Potrebne namirnice:
- 250 gr bulgura
- 600 gr tikve
- 1 luk
- povrtni temeljac za juhu
- nekoliko listova špinata
- vrhnje za kuhanje
- sol, ulje, ruzmarin
Priprema:
- Isjeckajte luk nasitno i dinstajte na ulju dok ne omekša. Dodajte ruzmarin i tikvu izrezanu na kockice. Dodajte malo temeljca i ostavite da se kuha poklopljeno, na tihoj vatri, uz povremeno miješanje.
- Kada tikva omekša izvaditi nekoliko kašika i smiksati u pire, pa vratiti nazad u tavu. Provjerite je li slano koliko želite i dodajte bulgur.
- Nastaviti kuhanje dodajući temeljac po potrebi sve dok bulgur nije skuhan.
- Skuhati špinat na pari i smiksati ga električnim štapom za miksanje zajedno sa kuhanim vrhnjem za kuhanje, uz malo soli, bibera i ulja, kako bi dobili kremu kojom ćete preliti jelo.
- Ja sam za oblikovanje jela koristio kalup kao na slici, radi sveukupnog umjetničkog dojma, ali nije neophodno.
No comments:
Post a Comment