Potrebne namirnice:
- 500 g rezanog kiselog kupusa
- 300 g tjestenine (flekice, makaroni... )
- 1 crveni luk
- 2 jaja
- kiselo vrhnje (2dl)
- 200 ml mlijeka
- 200 g sira trapista
- vegeta, sol, biber, kumi, peršun
- Dinstajte luk na ulju par minuta, pa dodajte ribani kiseli kupus i zajedno dinstajte još nekih 15-ak minuta.
- Skuhajte tjesteninu, ocijedite je i dodajte smjesi od kiselog kupusa. Dodajte začine.
- Napravite preljev od 2 jaja, vrhnja, mlijeka, sitno isjeckanog peršuna, malo soli, bibera i kumina.
- Namažite tepsiju uljem i preko izrendajte pola sira, te stavite smjesu od kupusa i tjestenine.
- Prelijte preljevom i o vrhu izrendajte ostatak sira.
- Obložite tepsiju aluminijskom folijom i stavite u toplu pećnicu na 30 min, te nakon toga skinite foliju i pustite da se zapeče još jedno 15-ak minuta.
No comments:
Post a Comment