Friday, November 28, 2014

Tjestenina sa slanutkom

Evo još jedno jelo sa seljačke trpeze, jako dobro za zimske dane, budući da sadrži hranjive sastojke koji zadovoljavaju sve nutritivne potrebe, pa može biti servirano i samostalno. Može ga se pripremiti u različitim varijantama, sa ili bez paradajza, više ili manje "čorbasto" itd. Meni lično najviše odgovara varijanta koju ovdje prenosim, a vi slobodno eksperimentirajte.



Potrebne namirnice:
  • 400 g kuhanog slanutka
  • 300 g tjestenine (kraća tjestenina tipa pene, pužići isl.)
  • luk
  • sol, ružmarin, kadulja, peršun, origano, tamari
Priprema:
  1. Polovinu kuhanog slanutka zgnječite i napravite pire.
  2. Izrežite luk i dinstajte ga na tihoj vatri zajedno sa začinskim biljem.
  3. Skuhajte tjesteninu i pomiješajte je sa slanutkom, pireom i lukom. Dodajte malo tamarija, pa sve zajedno kuhajte još nekih 5 minuta kako bi se sve fino uskladilo.
  4. Poslužite sa nasjeckanim peršunom.

No comments:

Post a Comment