Monday, December 1, 2014

Kineske proljetne rolnice

Ko je imao priliku jesti u kineskom restoranu mogao je probati i kineske rolnice kao predjelo, a ko ih je probao vjerovatno se "navukao". Makar ja jesam. A kako dugo nisam bio u kineskom restoranu onda sam ih probao praviti kod kuće. Ranije sam dobio na poklon pakovanje orginalnog tijesta za rolnice a vi se možete poslužiti i korama za pitu ili naći na internetu kako se ono pravi.



Potrebne namirnice:
  • 100 g kelja
  • 1 mrkva
  • 2 struka mladog luka
  • sojine klice
  • list celera
  • soja sos
  • sol
Priprema:
  1. Povrće narežite na trake i prodinstajte na ulju nekoliko minuta. Pred sami kraj dinstanja dodajte i soja sos. Povrće treba da bude kuhano, ali ne previše, već više hrskavo da ostane. Dodajte sojine klice i ostavite da se ohladi.
  2. Uzmite kore, punite ih pripremljenim povrćem i zavijajte kao sarmice. Pazite da dobro zatvorite krajeve kako fil ne bi iscurio pri prženju.
  3. Pržite kratko na vrelom ulju i ostavite na kuhinjskom papiru da se ocijede.

No comments:

Post a Comment