Ukusna i na izgled lijepa kockica od fete sira i cvekle iako možda tako ne izgleda na mojoj fotografiji. Priznajem da mi estetika i ukrašavanje hrane nisu jača strana, ali ideja i recept su tu pa ko želi može probati napraviti to bolje tj. ljepše. Ideju sam "pokupio" sa Coolinarike, pa ko baš želi da vidi kako ovaj složenac izgleda u svojoj prirodnoj ljepoti može ga pronaći tamo. Služi se kao salata ili kao hladno predjelo.
Potrebne namirnice:
- 2 kuhane cvekle
- 250 gr fete sira
- 2 mlada luka
- 4 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike balazimikovog sirćeta
- so, biber
Priprema:
- Cveklu i feta sir isjeći na ploske debljine ½ cm.
- Luk očistiti i sitno nasjeckati.
- Izrezane ploske cvekle kao i feta sira sada rezati na kockei naizmjenično redati list cvekle i list sira.
- Poslužiti ih prelivene pripremljenim umakom od maslinovog ulja i sirćeta.
- Ukrasiti friškim mladim lukom.
No comments:
Post a Comment