Friday, December 5, 2014

Juha od leće s gljivama

Još jedan recept koji sam "pokupio" s Coolinarike, a koji je definitivno zaslužio da se nađe kako na ovom blogu tako i na trpezi ponovo. Recept je malo izmijenjen jer nisam imao sve sastojke koji su tamo navedeni, ali je krajnji rezultat i više nego zadovoljavajući. Fina i hranjiva juha za hladne zimske dane.




Potrebne namirnice:
  • 300 g leće
  • 200 g gljiva
  • 1 luk
  • 2 češnja bijelog luka
  • pola limuna
  • sol, bosiljak, lovor, suha crvena papričica (po želji)
Priprema:
  1. Stavite leću da se skuha.
  2. Na ulju dinstajte luk dok ne porumeni, pa dodajte narezane gljive i malo vode te pirjajte.
  3. Napola pirjanim gljivama dodajte kuhanu i procijeđenu leću, sol, list lovora i vode po potrebi. Kuhajte još oko 15 minuta. 
  4. Umiješajte usitnjenu suhu crvenu papričicu, protisnuti bijeli luk i sok od pola limuna. Sve lagano prokuhajte 2-3 minute na laganoj vatri.

No comments:

Post a Comment