Potrebne namirnice:
- 2 patlidžana
- 5-6 kora za pite
- 100 ml mineralne vode
- 100 ml mlijeka
- 30 ml maslinovog ulja
- 2 kašike sjeckanog peršuna
- 100 g feta sira
- 100 g ribanog tvrdog sira
- 2 jaja
- so, biber
- Patlidžan izbockajte viljuškom, zamotajte u aluminijsku foliju i pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 220C. Zatim ga ogulite, izvadite sredinu i nasjeckajte.
- U veću posudu stavite mlijeko, mineralnu vodu, ulje, peršun i sireve. Dodajte jaja, sve začinite i dobro sjedinite smjesu.
- U smjesu dodajte natrgane listove kora za pite i sjeckani patlidžan.
- Promiješajte i ulijte u dublju posudu za pečenje koju ste premazali s malo ulja. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200C oko 40 minuta ili dok površina ne porumeni.
No comments:
Post a Comment