Potrebne namirnice:
- 500 g starog kruha
- 250 g bijelog graha
- 250 g zrelih rajčica
- 1 mrkva
- ½ glavica kelja
- ¼ glavica kupusa
- 1 krumpir
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
- 1 stabljika celera
- 1 poriluk
- nekoliko grančica peršina, ružmarin, maslinovo ulje, sol, papar, mljevena začinska paprika, majčina dušica
- Skuhati grah i ostaviti ga sa strane.
- U loncu u kojem ćete kuhati prvo dinstati luk na maslinovom ulju, a zatim dodati zgnječeni češnjak, narezanu mrkvu, celer izrezan na listiće, poriluk, sitno nasjeckane rajčice, mljevenu papriku, majčinu dušicu, sol i papar. Sve to dinstati cca 5 min pa onda dodati krompir izrezan na kockice i tanko izrezan kelj.
- Dodajući malo vode kuhati na laganoj vatri 30-35 minuta, a zatim dodati grah. Polovinu ili trećinu graha možete izmiksati štapnim mikserom ili blenderom ako vam se to sviđa.
- U novi lonac posložite red starog kruha, pa na to red juhe i tako dok ne potrošite zalihe.
- Ostaviti jelo da prenoći prije služenja jer mu se tako poboljšava okus.
No comments:
Post a Comment