Zanimljiv mediteranski fusion u kojem se kus-kus, glavna namirnica u kuhinjama sjevernoafričkih zemalja, kombinuje sa italijanskim, preciznije toskanskim lisnatim keljom u slatko-kiselom umaku.
Sunday, November 13, 2016
Monday, October 24, 2016
Malai kofta
Knedle od krompira punjene indijskim oraščićima i grožđicama. Jedan od klasika kulinarske tradicije sjeverne Indije.
Wednesday, October 5, 2016
Špinat sa slanutkom
Špinat sa slanutkom je tipično jelo španske, preciznije andaluzijske kuhinje. Možda se na prvi pogled kombinacija špinata i slanutka ne čini zanimljivom, ali sirće, začini i bijeli luk egzaltiraju i upotpunjavaju ukus ovog jela.
Friday, September 30, 2016
Heljda sa kremom od tikvica i oraha
Odlična kombinacija heljde sa delikatnom kremom od tikvica i oraha. Brzo se pripremi i još brže pojede.
Tuesday, September 13, 2016
Sirova torta od kupina
Predmet novih istraživačkih poduhvata vola od soje su tzv. 'raw vegan' tj. sirove torte. Dakle, torte bez brašna, šećera, jaja... i koja se ne peku.
Sunday, September 4, 2016
Salata od patlidžana i bresaka
Ovo ljeto sam eksperimentisao sa salatama koje kombiniraju voće, povrće i jestivo cvijeće, a ovo je kombinacija koja mi se najviše dopala.
Tuesday, July 19, 2016
Vege burger od mrkve i kikirikija
Jedan poseban vege burger za ljubitelje kikirikija. Ako volite kikiriki onda ćete voliti i ovaj recept.
Subscribe to:
Posts (Atom)