Friday, May 27, 2016

Tjestenina sa mladim bobom

Jedno tipično mediteransko jelo sa namirnicom koja se u našim krajevima ne koristi baš često. To je prava šteta jer je bob odličan izvor vitamina B kompleksa, dijetalnih vlakana, proteina i željeza. Svježe ubran bob, kao u ovom receptu, se ne treba puno kuhati, a može ga se konzumirati i sirovog.




Tuesday, May 24, 2016

Pohovani grašak u slanutkovu brašnu

Pakora je temin za prženo predjelo iz indijske kuhinje i odnosi se na povrće pohovano u brašnu od slanutka. Ja sam koristio grašak a može se pripremiti i sa špinatom, karfiolom, lukom, patlidžanima, krompirom....

Friday, May 6, 2016

Torta od krompira u umaku od bosiljka

Nije rijedak slučaj da dobra nova jela nastanu kada se koriste ostaci hrane od prethodnog objeda. Ovaj recept je baš tako nastao. Od pire krompira preostalog od ručka te umaka od bosiljka i mocarele koji su se našli u frižideru.

Monday, May 2, 2016

Slatki kus kus

Nešto slatko (ne previše) i lako za pripremu, u makrobiotičkom stilu. Bez šećera i rafiniranog brašna.