Jedno od zanimljivijih čorbastih jela na bazi leće. Ukoliko nemate crvene leće jelo na isti način možete pripremiti i od žute ili sa slanutkom. Harmonija okusa.
Monday, February 22, 2016
Monday, February 15, 2016
Volovska pita
Evo kako vol od soje pravi pitu. Teško je reći da li se radi o zeljanici, krompirači ili sirnici budući da ima svega, ali pošto među sastojcima dominira blitva onda bih je klasifikovao kao zeljanicu.
Friday, February 12, 2016
Karfiol i slanutak na bračnom putovanju u Indiji
Jedan recept za sve ljubitelje indijske i začinjene hrane. Može se poslužiti sa kuhanom basmati rižom. Recept je preuzet iz magazina "Canadian Living" i prvenstveno objavljen na Coolinarici.
Monday, February 8, 2016
Kukuruzni popečci s brokulom i gljivama
Od kukuruzne krupice
može se napraviti puno više od uobičajene palente. Evo jedan prijedlog
kako od brokula, šampinjona i već spomenute kukuruzne krupice
napraviti ukusne, lagane i zdrave popečke.
Thursday, February 4, 2016
Grah i blitva u strastvenom zagrljaju
Evo jedne zanimljive kombinacije da nas zagrije u ove zimske dane. Blitvu možete zamijeniti špinatom ili kupusom, po želji.
Monday, February 1, 2016
Sarma od soje
Sve se u životu moze naučiti osim zavijanja sarme. Za to se rodiš sa natprirodnim sposobnostima. Ja ću ovdje objasniti kako pravim sarmu od soje, s tim da za rolanje iste ostavljam svakome da se samostalno oproba, budući da tu ne pomažu objašnjenja.
Subscribe to:
Posts (Atom)