Thursday, June 30, 2016

Salata od slanutka

Nastavljam sa receptima za ljetne salate. Ovo je idealno vegeterijansko jelo za lagan ljetni ručak. Dobar i za plažu :-).

Tuesday, June 28, 2016

Pir sa avokadom, narančom i kaparima

Pir (krupnik, dinkel, spelta) je jedna od najstarijih vrsta žitarica, a potiče iz Azije. Sadrži manje glutena od pšenice pa je dobro podnose i neke osobe intolerantne na gluten. U kombinacija sa avokadom i narančom predstavlja pomalo egzotičnu ali osvježavajuću i ukusnu salatu idealnu za ljetne dane.

Monday, June 27, 2016

Quinoa burger

Ovo je sigurno jedan od boljih vege burgera koje sam probao. Osobitost quinoe leži u visokom udjelu i kvaliteti proteina, koji obuhvaćaju sve esencijalne aminokiseline, a osobito je bogata lizinom koji sudjeluje u procesima rasta i zacjeljivanja tkiva.

Sunday, June 19, 2016

Salata od tjestenine, graška i tikvica

Dolaskom toplijih dana i bogatijim izborom svježeg povrća sve češća kombinacija u mojoj kuhinji su hladne salate na bazi tjestenine. Evo jedan takav jednostavan i ukusan recept.

Tuesday, June 7, 2016

Krem juha od graška i kokosovog mlijeka

Tokom jedne facebook rasprave o grašku spomenuta je kombinacija graška i kokosa koja mi se odmah učinila zanimljivom pa sam je isprobao. Rezultat je više nego dobar čime ovaj recept zasluženo pronalazi svoje mjesto na ovom blogu, a evo i recept za one koji žele da ga i sami probaju.