Moj zadnji izazov u autoprodukciji prehrambenih namirnica odnosi se na kekse. Probao sam nekoliko recepata i prenosim ovaj koji smatram vrijednim da ga se objavi i podijeli sa drugima.
Monday, November 30, 2015
Thursday, November 26, 2015
Čorba od paradajza i starog hljeba
Jedno tradicionalno jelo iz italijanske Toskane. Jednostavno za pripremu, ukusno i na tragu iskorištavanja namirnica kojima ističe rok trajanja. U ovom slučaju radi se o starom hljebu i zrelom paradajzu. Ovaj, kao i mnogi drugi recepti iz bogate italijanske gastronomske ponude, vuče porijeklo iz sirotinjske, seljačke tradicije.
Monday, November 23, 2015
Zapečeni kelj
Evo jedan dobar recept ako ne znate kako iskoristiti ostatke povrća. Ja sam se poslužio keljom i tikvicama, ali mogućnosti su neograničene. Jelo je dobro i kada se ohladi tako da ga možete koristiti i dan kasnije.
Tuesday, November 17, 2015
Marinirane gljive
Ovo je jedan od boljih načina za pripremu gljiva koji sam probao. Idealno kao prilog jelima od povrća, tjestenine ili riže. Hvala internet stranici Coolinarika na kojem sam pronašao ovaj recept.
Thursday, November 12, 2015
Leća s kiselim kupusom
Sjetio sam se ovih dana jednog recepta koji sam davno pronašao u jednoj makrobiotičkoj kuharici. Jedno od onih jednostavnih a dobrih jela, namijenjenih ljubiteljima kiselog kupusa. Sezona jesen/zima je idealno vrijeme za ovaj recept.
Wednesday, November 4, 2015
Salata od prosa sa tofuom i tikvicama
Jedan recept nastao na bazi eksperimentisanja sa bezglutenskom prehranom tj. prosom, žitaricom koja ne sadrži gluten. Kombinirao sam ovu drevnu i nutritivno visokovrijednu žitaricu sa tofuom i tikvicama i rezultat je zadovaljavajući.
Subscribe to:
Posts (Atom)