Potrebne namirnice:
- 150 gr crvene leće
- 150 gr di bulgura
- 1 luk
- 1 čeona bijelog luka
- 6 kašika paradajz sosa
- 1 crvena paprika
- 1/2 kašićica kima
- 1/2 kašićica bibera
- sok od pola limuna
- sol i peršun
Priprema:
- Kuhati leće 10-15 minuta ili dok ne ispari sva voda.
- Dodati bulgur i po potrebi još vode, pa nastaviti kuhati još 15 minuta na tihoj vatri.
- U tavi izdinstajte luk, paradajz sos, bijeli luk, kim, biber i kremu od crvene paprike. Dodajte ovo u bulgur i leće kada su skuhani, a voda isparila.
- Dodajte limunov sok i peršun, soli i ulja po želji, dobro promiješajte i pustite da se ohladi.
- Oblikujte ćufte u formi malih i debljih ćevapa i o mogućnosti servirajte u listovima salate.
No comments:
Post a Comment