Potrebne namirnice:
- Listova kiselog kupusa (koliko je potrebno)
- 50 g sojinih ljuspica
- 50 g riže
- 1 mrkva
- 1 luk
- čen bijelog luka
- peršun
- malo paradajz sosa
- sol, biber, vegeta
- Umočite sojine ljuspice u toplu vodu i ostavite 10-15 minuta.
- Najseckajte luk sitno pa ga dinstajte na laganoj vatri. Najsjeckajte i mrkvu sitno, ili je naribajte, pa dodajte luku i dinstajte ih zajedno.
- Ocijedite dobro sojine ljuspice i dodajte ih luku i mrkvi i još malo prodinstajte.
- Dodajte rižu i peršun, pa posolite, pobiberite i po želji dodajte vegete. Sklonite sa vatre, pouljite i dobro izmješajte.
- Uzmite list kiselog kupusa i otkinite debeli korijen. Držite list položen na dlanu i stavite smjesu. Zarolajte i na kraju zatvorite kupusom rupe sa strana.
- Sarme slažite u lonac pa dodajte vode tek toliko da ih prekrije. U vodu stavite paradajz sos. Uzmite jedan manji pokopac kojim ćete pritisnuti sarme tokom kuhanja i kuhajte na jako tijoj vatri oko 40 minuta.
No comments:
Post a Comment